Organik ürünlere biraz daha ilgi gösterdiğimiz bu dönemlerde aslında sadece organik ürünler satan mağazaları tercih etmeyip, evde denediğimiz zamanlar da oluyor.
Evde şampuan nasıl yapılır?
Krem, deodorant, parfüm denedikten sonra bu sefer de şampuanı evde yapmaya ne dersiniz?
Ev yapımı papatyalı şampuan tarifiMalzemeler
Hazırlanışı
2 bardak su da kurutulmuş papatyaları kaynatın. Çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, hafif sarı olmaya başladığında kapatın ve iyice demlenmesi için 5-10 dakika bekleyin. Papatyalı suyu iyice süzdükten sonra 1 avuç dolusu sabun rendesini ilave edin. Burada dikkat edilmesi gereken, sabun rendelerinin kendi kendine erimesini beklemektir. Sabun iyice eridikten sonra 2 çorba kaşığı gliserin ekleyin. Yaptığınız bu şampuanı mutlaka serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
Ev yapımı lavantalı şampuan tarifiMalzemeler
Hazırlanışı
1 yemek kaşığı sıvı zeytinyağını ve bir avuç dolusu doğal sabun rendesini ilk önce iyice karıştırın. Daha sonra içine güzel koku vermesi ve saçlarınızı beslemesi için 5 damla lavanta yağını ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra bir şişenin içerisine de koyun. Karıştırma işlemini şişenin içerisinde de uygulayın. İşte şampuanınız hazır. Şampuanınızı serin bir yerde saklamayı ve kullanmadan önce iyice çalkalamayı unutmayın.
İlginizi çekebilir: Sabun cevizi nedir?
Egzamadan korunmak için doğal sabunlar
Ellerde kimyasal içerikli ürünlerin yoğun kullanılması tahrişe, kaşıntıya hatta egzamaya sebep olabiliyor. Doğal yöntemlerle üretilmiş sabunlar ise el ve cilt temizliği için sıkça tercih ediliyor. İşte elleri temizlerken cilde zarar vermeyen doğal sabun çeşitleri…
10Bıttım sabunu Bıttım ağacının meyvesi olan yabani fıstık yani diğer adıyla menengiç meyvesi ile yapılan bıttım sabunu ciltte egzamayı önleyen, kaşıntı ve tahrişe iyi gelen, antiseptik ve mikrop öldürücü özelliğiyle saç dökülmesi durumunda da kullanılıyor.
Aynısefa sabunu Cildi mikroplardan arındırırken yara iyileştirici özelliğiyle de öne çıkan aynısefa çiçeği sabunu ve beraberinde kullanılabilen kadife çiçeği sabunu, egzama ve kaşıntı gibi rahatsızlıklarda da kullanılabiliyor.
Zeytinyağı sabunu Zeytinyağı ile üretilmiş katı zeytinyağı sabunu, zeytinin içerdiği vitamin ve mineraller ile cilde bakım yapıyor ve egzama, sedef ve deri hastalıklarında cilt temizliği için kullanılabiliyor.
Ihlamur sabunu Kaşınan, kuruyan cilt için yumuşatıcı etki gösteren ıhlamur sabunu, tahriş olan cildin iltihaplanmasını önlemeye de yardımcı oluyor.
Kayısı sabunu Yaşlanma karşıtı etkileriyle bilinen kayısı sabunu, kuruyan ciltleri nemlendiren ve yumuşatan özelliklere sahip.
Menekşe sabunu Ciltte oluşan hassasiyet ve alerji durumunda kullanılabilen menekşe sabunu cilt çatlaklarını gidermek ve sedef, kaşıntı gibi durumlarda cilt temizliği sağlayabilmek için oldukça uygun.
Argan yağlı sabun Hassas ciltlerin yumuşaklık kazanmasına yardımcı olan argan yağı sabunu, nemlendirme özelliğiyle cilt kuruluğuna iyi geliyor.
Papatya sabunu Cilde parlaklık veren özler barındıran papatya, özellikle saçlı deriyi güçlendiriyor. Yumuşatıcı, mikrop kırıcı ve iltihap giderici özellikleriyle tercih ediliyor.
Lavanta sabunu Antiseptik özelliğiyle, cildi tahriş etmeden temizleyen lavanta sabunu aynı zamanda hoş kokusuyla rahatlatıcı etki de gösteriyor.
Gül suyu sabunu Antibakteriyel özellikler gösteren gül suyu içeren doğal gül sabunları, özellikle hassas ciltlerin temizliğinde ve makyaj temizliğinde bilinen bir sabun çeşidi.
Haber Kaynak : HTHAYAT.HABERTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
23 Nisan 2025SPOR
23 Nisan 2025GÜNDEM
23 Nisan 2025SPOR
23 Nisan 2025SPOR
23 Nisan 2025GÜNDEM
23 Nisan 2025GÜNDEM
23 Nisan 2025